"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

mandag 31. desember 2012

SMULEKLUBBENS SKAMLØSE SØSTRE


Smuleklubbens skamløse søstre
av
Mian Lodalen




Ja, dette var en litt spesiell bok, du.
Den handler om en voksen, lesbisk dame, My, som er på evig jakt på sex. Hun er helt klart ganske smart, men herlighet som hun surrer til livet sitt. 
Jeg synes nok at det er merkelig hvordan hun lever. Jeg hadde også en aktiv ungdomstid med venner, aktiviteter, tøying av grenser og ukloke valg. Men ettersom årene går, så blir vel de fleste klokere og roligere? Men ikke My, nei. 
Boken er for fiksert på sex-biten av det å være lesbisk, etter min mening. Det kan da ikke være sånn at DET er det viktigste i livet? My er ikke interessert i nærhet, familieliv og vanlige hverdager. Slitsomt......
Boken er heseblesende og ensporet; hvordan får My napp hos pene damer? Men den tar også opp problemene homofile har opplevd og til en viss grad også opplever nå til dags. Jeg bryr meg ikke om hvem folk har sex med (så lenge det er innen lovens grenser), så jeg kan ikke forstå fordømmelsen homofile møter i sitt liv. 
Jeg synes boken var kjedelig og fordi jeg sjelden gir opp bøker så leste jeg den ferdig. 


søndag 16. desember 2012

NU, JÄVLAR! - Heidi Linde






Jeg likte godt boken "Agnes i senga" av samme forfatter. Derfor gledet jeg meg veldig til Nu, jävlar!
Den ble ingen skuffelse, men heller ikke noen stor leseopplevelse.

En hverdagsfortelling, sa en venninne. Det er riktig. Dette er et innblikk i noen personers liv over en periode. Helt greit. Lett underholdning. Anbefales.