"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

onsdag 7. november 2012

SOMMER 2005 - Tove Nilsen


Sommer 2005
av
Tove Nilsen






Denne boken er ganske lettlest. Jeg har lest litt av Tove Nilsen før, og liker godt måten hun forteller på. 
Boken handler om en nyskilt dame i 50-åra som møter igjen gamlekjæresten. Som mange andre har hun mye å forholde seg til her midt i livet:

  • Hun blir selv eldre.
  • Moren er gammel og trenger hjelp.
  • Barn hun fikk i godt voksen alder trenger også tilsyn.
  • Hun må jobbe.
  • Hun må forholde seg til eks'en.
  • Hun går til terapi, og DET kan jo være ganske krevende.
  • Og hun bruker massevis av energi på det å være FORELSKET!!


Første del av boken fløt inn i øyet på en utrolig behagelig måte. Deilig å lese!
Men så ble det litt mer heseblesende. Og det måtte det vel egentlig bli, med alt som skjer i livet  hennes. Jeg tipper utrolig mange vil kjenne seg igjen. 

Riktignok har personen i boken vært heldig med endel ting; hun har fleksibel jobb så hun kan styre dagen sin selv i motsetning til andre som har full jobb OG skal forholde seg til alle punktene over samtidig.

Hun har tenåringsdøtre som er fantastisk greie og enkle å ha med å gjøre. De er selvgående. Tenk om hun måtte bruke mye tid og tanker på dem samtidig som de gamle foreldrene krevde sitt? Sånn har jo noen det.

Hun er frisk.

Så egentlig er livet hennes ganske ukomplisert i forhold til mange andres. MEN...allikevel er dette en god bok som passer bra for oss som har levd en stund.

søndag 4. november 2012

NED TIL ELVA - Leif Enger





Boka har fått SÅ bra omtale. Jeg gledet meg til den. Men ble skuffet. Dette var ikke noe for meg. Historien begynner bra, men det blandes inn så mye rart! Her er det overnaturlige hendelser, Gud og Butch Cassidy i skjønn forening.

Jeg liker godt John Irving og hans utrolige historier, men dette ble for kjedelig. Siste halvdel av boken skummet meg ved å lese en halvside her og der. Og jeg klarte fint å henge med i historien allikevel. Det var så mye uviktig innimellom at det ikke gjorde noe.

Og min mening er nå at i Irvings bøker KUNNE alt det rare skjedd, men her er det bare sprøyt. Les noe annet.